maanantai 20. heinäkuuta 2015

Maailman kaunein ♥

...kukka. Siinä se on, ihana pioni. Heinäkuussa ihan parhainta on pionien avautuminen. Erityisesti nuo vaaleanpunaiset ovat sydäntäni lähellä.


 Pioniloisteessa oli mukava kuvata myös vastikään valmistuneet pintaneulesukat. Olen nyt tullut siihen tulokseen, että parhain sukkamalli on sellainen, joka näyttää palmikkomaiselta, mutta joka tehdään ilman apupuikkoja. Tämä malli oli juuri sellainen. Kivannäköinen neulepinta syntyi pelkästään kavennuksilla ja langankierroilla. Ilmeisesti kuuluisi kutsua pitsineuleeksi tällaista neuletta, mutta ei tuo lopputulos minun mielestäni ihan mistään pitsisimmästä päästä ole. Apupuikot aina tippuvat ja tuottavat muutenkin lisävaivaa, ja koska nämä sukat neulottiin kuun vaihteessa 8 tuntia kestäneellä bussimatkalla Helsingistä Kesälahdelle en halunnut ehdottomasti mitään apupuikkoja vaativaa ohjetta. Ohje on Taimitarhan Kevät-mallistosta, Seeding Socks -nimeä kantava sukkamalli (maksullinen ohje) ja puikkoina oli nro 3,00.



Lankana käytin kesän alennusmyynneistä rohmuttua Nalle Taikaa kauniin pastellinvärisenä. Lanka on sopivan vaalea, että siinä näkyy pintaneule, ja olenkin tyytyväinen tähän lanka - ja malliyhdistelmään. Sukkia en ole viitsinyt punnita, mutta taas jäi yhdestä kerästä jäljelle semmoinen turha pieni kasa. Sukilla ei ole vielä tiedossa saajaa, joten hyvin joutavat joululahjalaatikkoon muhimaan.








3 kommenttia: